S.P.A.- AROMATHERAPIE

Aromatherapie mag dan de laatste jaren een steeds grotere vlucht nemen, de wortels liggen al in het oude Egypte. Op hiëroglyfen zijn afbeeldingen te zien van verschillende recepten voor het mengen van etherische oliën.

Na jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapeutische toepassingen stichtte de Franse arts Marie- Paul Magonet in 1984 Société Provençaalse d’Aromatherapie (SPA).

De etherische oliën die gebruikt worden voor S.P.A. zijn zorgvuldig geselecteerd, ook op inwendig gebruik. Ze worden vervolgens gemend tot zeer werkzame composities zonder alcohol, synthetische kleurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, oplosmiddelen, chemische emulgraten en geurstoffen. Vanzelfsprekend worden deze producten niet op dieren getest.

De meeste cosmetische producten doen vaak alleen iets aan symptoombestrijding bij een huidprobleem.
S.P.A- aromatherapie werkt ook van binnenuit en werkt aan de oorzaken. Daarin schuilt het geheim van het succes van S.P.A- aromatherapie. Door de optimale, perfect uitgebalanceerde samenstelling werken de producten echt, ook bij mensen ‘die alles al geprobeerd hebben’. De combinatie van in- en uitwendig gebruik stimuleert de van nature aanwezige zelfgenezende krachten van het lichaam. Met de producten van S.P.A. zijn behandelingen mogelijk van gezicht en lichaam.

    

Wist u……
...dat vaseline de grootste boosdoener is van alle minerale oliën en vetten. Ze worden op grote schaal toegepast in cosmetica als basis, omdat het goedkoop is. Minerale olie vormt een film over de huid en verstopt de poriën en blokkeert de vochthuishouding en de zuurstofcirculatie van de huid. Bovendien trekt minerale olie vuil aan dat blijft plakken op deze vette substantie. De huid droogt uit, maar vervuilt tevens en kan daardoor mee-eters en acne ontwikkelen. Langdurig en veelvuldig gebruik van minerale olie lost het natuurlijke huidvet op waardoor de huid nog meer uit droogt. Dit leidt onherroepelijk tot paraffineverslaving. Zoals elke verslaving: men kan/wil niet meer zonder minerale olie, paraffine en/of vaseline. Deze vetten lossen het natuurlijke huidvet op en de huid maakt geen nieuwe meer aan, omdat de huid als het ware lui is geworden. Er is vet genoeg van buitenaf, waardoor de huid zelf minder talg aanmaakt. Wanneer de zuurstofcirculatie van de huid op langere termijn wordt verhinderd, vertoond de huid uiteindelijk uitdrogingsverschijnselen en ten gevolge daarvan een mogelijke allergie. Ook mensen die last hebben van eczeem doen er verstandig aan lanoline te vermijden.

Mensen die jarenlang vaseline of aanverwanten hebben gebruikt doen er soms een tot twee maanden over om de huid te ontgiften en in balans te brengen. Zo moet de huid weer gestimuleerd worden om zelf weer talg te produceren. De doorzetter wordt uiteindelijk beloond met een huid die niet glimt, maar schoon en rustig is en goed verzorgd wordt door de juiste producten. U hoeft trouwens geen ‘probleem’ te hebben met de huid. Als u kiest voor 100% natuurlijke producten met een hoog gehalte actieve werkstoffen, is S.P.A. er voor u.

Alle behandelingen en producten worden specifiek op uw huid conditie en behoefte afgestemd. Haute Couture, maar dan voor uw huid!

Product om te wennen aan pure etherische olie:
Les Gavots de Provence. Pure verwennerij van de natuur zelf
Les Gavots heeft zachte, verzorgende producten voor alle huidcondities. Ze bevatten plantenoliën, plantextracten en bloemenwater. Les Gavots heeft speciale verzorgings- producten voor de mannenhuid, maar ook voor de tere babyhuid.

Intensieve verzorging met Société Provinciale D’Aromathérapie (S.P.A ).
Alle producten van SPA geven een intensieve verzorging van de huid door de werkzame concentraties van etherische oliën. Hierdoor worden alle huid functies gestimuleerd. Uw huid krijgt zo meer weerstand tegen alles wat haar beïnvloed.
Hoe kan dat? Etherische oliën hebben het vermogen om door alle lagen van de huid heen te dringen. Zo worden de huidlagen bereikt waar de oorzaak van de huidige conditie ligt.

Door de optimale perfecte uitgebalanceerde samenstelling werken de producten echt. Ook bij mensen die alles al geprobeerd hebben. De combinatie van in en uitwendige gebruik stimuleert de van nature aanwezige zelfgenezende krachten van het lichaam. Met de producten van SPA zijn behandelingen mogelijk voor gezicht en lichaam (ontgifting / reiniging) en voor de haren.

Wij maken graag een afspraak met u. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het boeken van een afspraak (telefoon 045- 5251152). Bij geen gehoor spreek uw boodschap in, dan bel ik U zo snel mogelijk terug. Openingstijden: alleen op afspraak

Voor meer informatie zie: www.aromatherapie.nl