Reflexzonetherapie


Reflexologie werkt!

Maar hoe?
Door de energiedoorstroming in het lichaam te volgen. Hierbij spelen de meridianen, de 10 lichaamsdelen en reflexzones een samenhangende rol.

Reflexzonetherapie bevordert de afvoer van afgewerkte energie naar buiten het lichaam. Daarnaast geeft het een prikkel aan de reflexzones. Deze prikkels gaan via de 10 lichaamslijnen naar de corresponderende plek in het lichaam toe. Zo beïnvloedt de reflexzoneprikkels het hele lichaam.
Ook verwerkte emoties stromen via deze 10 lichaamslijnen naar de voeten en verlaten via de voetreflexzones het lichaam. Hierdoor kunnen klachten worden verholpen of verlicht. Op deze manier wordt er een natuurlijk evenwicht van lichaam en geest hersteld.

Voor meer informatie zie: www.sonneveltopleidingen.nl


Chinflex massage

Deze Chinese voetreflexologie massage is op 2 systemen gebaseerd. Namelijk op de acupunctuurpunten en de extra zones die overeenkomen met de organen en weefsels van het lichaam. Chinflex massages zijn gebaseerd op de oude originele Chinese voetreflexologie massageprincipes. In China wordt deze methode al meer dan 4.000 jaar toegepast, met zeer goede resultaten. Ze gebruiken deze massage om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven. De zones op de voeten worden gemasseerd, waardoor de doorbloeding verbetert. Daarna worden de meridiaanbanen op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. De combinatie van deze twee doet weldadig aan. Lichaam en geest komen tot rust en de energie doorstroming wordt gestimuleerd
Voor meer informatie zie: www.totalhealth.eu

Voor wie is reflexzonetherapie geschikt?
Voor iedereen met of zonder lichamelijke en of emotionele klachten.

-.Bronchitis/ astma/ eczeem
-.Spijsvertering/ urinewegen/ bloedsomloop.
- Hoofdpijen/ Migraine
- Menstruatie/ PMS/ Overgang
- Burn-Out/ Stress/ Slapeloosheid/ Depressie
- Spieren/ Gewrichten/ RSI/ Reuma
- Vage klachten( er is geen lichamelijke oorzaak te vinden en toch zijn er klachten ).

U kunt tijdens en na de behandeling reacties krijgen zoals:
- Een weldadige ontspanning
- Warm of koud, lachen of huilen
- Rustig of juist onrustig
- Transpireren van handen en of voeten
- Vermoeidheid die naar buiten komt
- Meer urine uitscheiding ( geur en kleur )
- Bestaande klachten kunnen tijdelijk verergeren
- Oude klachten kunnen tijdelijk terug keren

Gediplomeerd en erkent zorgverlener.
Voor meer informatie zie:
- www.vnrt.nl
- www.tbng.nl


Gezichtreflexologie:

Gezichtsreflexologie werkt direct op de besturing van het lichaam, namelijk het centraal zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Dit wil zeggen dat deze techniek zeer goed toepasbaar is op revalidatie na ongeval, traumatische geboorte, herseninfarct en vele klachten waarbij de hersenfuncties ondersteuning nodig hebben. Gezichtsreflexologie werkt diep ontspannend en wordt als aangenaam ervaren.
Werd ontwikkeld door Lone Sorensen. www.reflexologiafacial.es